Fermacel

Vloerverwarming

Het leggen van een nieuwe vloer is een uitstekend moment om na te denken over het aanleggen van vloerverwarming. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat uw woning veel gelijkmatiger verwarmd wordt dan met radiatoren het geval is. Daarnaast heeft u minder last van trek en tocht omdat er geen grote temperatuurverschillen zijn. Vloerverwarming is bovendien zo’n 10 tot 15% zuiniger dan verwarming met radiatoren waardoor u ook aanzienlijke kostenbesparing kunt realiseren.

Voor het realiseren van vloerverwarming werken wij samen met Klusbedrijf van Zijl. Dit bedrijf, gerund door Stefan en Sanne van Zijl, voert alle zaken rondom het installeren van vloerverwarming uit en omdat wij onze werkzaamheden naadloos op elkaar afstemmen, zit u nooit langer dan strikt nodig met een kale vloer of in de kou.

Te realiseren op alle ondervloeren

In de meeste gevallen kan de vloerverwarming in de bestaande ondervloer gefreesd worden.  Wanneer echter de ondervloer te slecht is om te vrezen of de vloerverwarming in een nieuw te bouwen deel moet worden aangelegd, kan de vloerverwarming op draadstalen netten worden geknoopt waarna er een nieuwe cementdekvloer over de vloerverwarmingsbuis gestort wordt.

Gipsvezelvloeren

In het geval van houten ondervloeren kan met gipsvezelplaten een ondervloer over de bestaande vloer worden aangelegd waar vervolgens de vloerverwarming wordt ingefreesd. Deze gipsvezelplaten hebben bovendien een uitstekende isolerende werking met betrekking tot warmte en geluid en tot zijn tot 60 minuten brandvertragend.

Duurzaamheid, kwaliteit en toekomstbestendig

Wij werken uitsluitend met vloerverwarmingsverdelers van Robot vloerverwarming.  Dit A-merk van Nederlandse makelij staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Voor elk type warmtebron is een geschikte oplossing beschikbaar.

Bij het aanleggen van de vloerverwarming houden wij ook rekening met eventuele toekomstige veranderingen aan uw verwarmingsinstallatie. Zo houden wij de groepen vloerverwarming standaard kleiner dan gebruikelijk om overstappen op een (hybride) warmtepomp voor de toekomst mogelijk te kunnen maken zonder dat u de vloerverwarming geheel hoeft vervangen. Ook bij het plaatsen van de vloerverwarmingverdeler houden we hier rekening mee. Naast de standaard verdelers voor CV installatie en stadsverwarming plaatsen wij – in overleg – kunststofverdelers die geschikt zijn voor gebruik met uw huidige systeem maar die in de toekomst ook met een (hybride) warmtepomp te gebruiken zijn.

Zoneregeling

Tot slot kan, indien gewenst, de vloerverwarming in zone gelegd worden. De groepen vloerverwarming worden dan zo ingedeeld dat u – nu of in de toekomst – in alle ruimtes de temperatuur apart kunt regelen. Zoneregeling-systemen vergen aanvankelijk een investering maar leveren u op den duur flinke besparingen op. Doordat u uw woning in diverse zones kun indelen en u in elke zone de temperatuur apart kunt regelen, optimaliseert u het warmtegebruik in uw woning. Bovendien kunt u deze systemen aansturen via een centrale bedieningsunit en/of een app op tablet of mobiele telefoon. Zo kunt u zelfs wanneer u niet thuis bent de temperatuurregeling in uw woning aanpassen.

 

Is vloerverwarming misschien iets voor u?
Vraag naar de mogelijkheden!

Kom naar Ter Hul interieur om u te laten inspireren.
Binnen onze collecties kunt u naar hartelust combineren!